Blog

Hogyan válasszak kerti bútort?


Szeretnéd, ha újonnan választott kerti bútorod még sokáig lenne társad a lazítás óráiban? Akkor alaposan fontold meg, hogy milyet választasz. Azért, hogy örömödből ne legyen üröm, érdemes a vásárláskor megfontolt döntést hozni. Mutatjuk, mire figyelj oda.                                                                     

A minőség mindenek előtt

A túl olcsó árunak általában híg a leve. Ne sajnálj hát nagyobb összeget kiadni a minőségibb darabokért! Szinte biztos, hogy idővel behozza az árát. Tehát, hacsak nem egy szezonra veszel bútort a teraszra, kertbe, jobban jársz, ha minőségi, tartós bútorokat szerzel be.

Mekkora az akkora?

Ugyan lehet, hogy a kisebb szék, asztal jutányosabb áron kapható, de ezzel egyetemben az is szavatolt, hogy kényelmetlenebb lesz. A székben szorongani fogsz, az asztalra alig fér majd valami...Hiába aranyos például a szűk szék, a funkció is fontos! Százszor gondold át azt is, hogy megveszed-e nagyon alacsony, vagy nagyon vékony anyagból készült darabokat. Hidd el, ha használni is akarod őket, nagyon nem éri meg.

Fő a praktikum!

A kerti bútorok esetében az a legpraktikusabb, ha könnyen mozgathatóak. De persze, ha van erős legényember, aki oda-vissza hordozza őket, választhatsz nehezebb székeket, asztalokat, zsúrkocsikat, paravánokat is.

Hova bújj az árnyék elől?

Fontosak az alapbútorok, de ha forrón tűz a nap, az ember fia/lánya inkább az árnyékba menekül. Ha pedig nincs természet adta árnyék, neked kell gondoskodnod róla. Az árnyékoló csodákra képes, és megvéd a túl erős napsugaraktól!

Figyelj az apró részletekre!

Szó volt már a méretekről, a súlyról, az árról és a minőségről. Ideje, hogy szó essék a részletekről is! Fontos tényező a bútorok, de a bútorokhoz tartozó textíliák, párnák anyaga is. Nem éri meg a benti kollekcióból vinni, ki hiszen a kinti hőmérsékletnek, napfénynek, és páratartalomnak más anyagú textíliák állnak csak ellen.

Láttad márt kerti bútor kollekcióinkat?